دینی خطرناک!
«ما دین داریم، فکر دینی در ما هست ولی در یک حالت نیمه مرده، در یک حالت بسیار بسیار خطرناک ... حقیقت اسلام به صورت اصلی در مغز و روح ما نیست، توحید، نبوت، ولایت، صبر، زهد، تقوا، توکل و ... تمام اینها بدون استثنا به صورت مسخ شده در ذهن ما است.» شهید مطهری (1)
□
نویسنده: کاروتید
سه شنبه، 17 مرداد 1385، ساعت 2:41
سلام ...
ببخشید من یه خواهشی داشتم ازتون. شما لطف میکنید این بنده ای که به قول خودتون دین رو به شکل سنتی بهش تزریق کردن راهنمایی کنین؟ میشه چند کتاب یا هر منبع دیگه ای به من معرفی کنین.خیلی دلم می خواد دین رو درست حسابی بفهمم خیلی... اما کسی نبوده تا راهنماییم کنه از چه منابعی استفاده کنم ... موفق باشید.
□
برای رسیدن به مذهب اصیل باید برویم سراغ اصل مذهب، یعنی «قرآن» و «احادیث».
- «قرآن قبول، ولی حدیث دیگه برا چی؟ مگه قرآن کامل نیست؟»
احادیث در هشت زمینه در خدمت قرآن قرار میگیرند (2) که مهمترین آن «توضیح و تبیین قرآن» است. این وظیفه را خود قرآن به پیامبر اعظم ـ صلی الله علیه و آله ـ و امامان معصوم ـ علیهم السلام ـ واگذار کرده است: «وانزلنا الیک الذکر لتبین للناس»: و ما قرآن را بر تو نازل کردیم تا آن را برای مردم تبیین کنی. (نحل، 44)
پس برای رسیدن به مذهب اصیل باید قرآن و احادیث را شناخت. این آشنایی و شناخت نیاز به مقدماتی دارد از جمله: آشنایی با زبان عربی، تاریخ اسلام، ترتیب نازل شدن آیات، شناخت احادیث معتبر و ضعیف، آشنایی با روایت کنندگان احادیث و ... . یک جوان دانشجو، طلبه یا دبیرستانی اگر با این مقدمات آشنا شود می تواند قرآن و حدیث را به درستی درک کند. این دانشها در حوزه علمیه در چند مرحله (سطح 1، 2، 3 و درس خارج) تدریس میشود و به خاطر وجود همین دانشها و دستیابی به مذهب اصیل در حوزه است که دکتر شریعتی با وجود انتقاداتش از رفتار برخی روحانی(نمای)ان، با «تکرار و استدلال» از این نهاد شیعی دفاع میکند و میگوید: «کمتر کسی است که در این سالها به شدت و با تکیهای که من دارم از روحانیت به عنوان تنها پایگاه فرهنگی و معنوی ما که در برابر هجوم استعمار فرهنگی غرب مصون و مستقل مانده و تنها جایی است که چهرههای علیواری اگر باشد باز در میان همینها هست، دفاع کرده باشد و آن هم به تکرار و با استدلال.» (3)
□
یک راه دیگر هم وجود دارد، یک راه غیر مستقیم و میان بر و آن هم مطالعه آثار استادانی است که پس از سالها تلاش علمی به مذهب اصیل دست یافتهاند و اکنون آن را در اختیار ما گذاشتهاند.
شاخصترین فردی که در این چند دهه به مذهب اصیل دست یافت و مورد تحسین همه هم واقع شد، استاد شهید «مرتضی مطهری» بود که هنوز هم پس از گذشت سالها کتابهای ایشان از اصلیترین منابع آشنایی با مذهب اصیل به شمار میرود.
به چند نکته در مطالعه آثار استاد باید دقت کرد:
الف. از آنجا که برخی کتابها مقدمه کتاب بعدی هستند، بنابراین باید «سیر مطالعاتی» (ترتیب کتابها) را در نظر داشت.
ب. مطالعه کم اما با کیفیت بسیار موثرتر از اتمام مجموعه آثار استاد آن هم با سرعت غیرمجاز! است.
ج. یکی از مهمترین و مفیدترین کارهایی که باید انجام دهیم، گفتگو کردن با دوستانمان درباره مطالبی است که خواندهایم. مثلا اگر در کتاب «پانزده گفتار» فهمیدیم که هیچ سیزدهای قرار نیست نحس بشود، یا اگر «جاذبه و دافعه» ما را جذب کرد و با اقسام عشق آشنا شدیم، یا اگر پای «تعلیم و تربیت» استاد نشستیم و به رشد فکری رسیدیم، یا اگر در «مساله حجاب» به تفاوت عشق و هوس پی بردیم، بنشینیم و با دوستانمان درباره آن مطلب بحث کنیم.
حرف آخر هم اینکه، مراجعه به سایتهایی مانند حلقه، اندیشه قم و مطالعه مجلاتی مثل پرسمان ، صباح و سیدیهایی مانند پرسمان (8800 پرسش و پاسخ دانشجویی) که کارشناسان آنها جرعهنوش درسهای استاد مطهری بوده و هستند، میتواند در شناخت بیشتر ما موثر باشد.
□
نویسنده: دریا
شنبه، 21 مرداد 1385، ساعت 22:9
سلام ...
در خانوادهای بزرگ شدم که چندان اعتقادی به خدا نداشتند و از خانوادهام ارثی به عنوان مذهب سنتی به من نرسیده بود. اما با جستجوی خودم و سوال و تفکر به حقیقتی رسیدم که حاضرم تا پای جان از آن دفاع کنم. با وجود آنکه در خانواده ما همه ماهواره دارند (نداشتن آن عیبه!) از دیدن این تصاویر سراسر پوچ و مبتذل بیزارم. تفاوت من با خانواده و دوستانم به قدری زیاد بود که به سختی مرا در جمع خودشان میپذیرفتند اما با گذشت چند سال و دیدن شادیها و سرور و آرامشی که من در زندگی دارم (در یک کلام آزادی) حالا دوستان مرده من روز به روز زندهتر میشوند و به راه من ایمان میآورند، ببخشید که زیادهگویی کردم. یاحق
پی نوشت:
1. شهید مطهری، ده گفتار، ص 146 و 154
2. مهدی مهریزی، آشنایی با متون حدیث ونهج البلاغه، ص 33
3. دکتر شریعتی، نامهها، مجموعه آثار، ج 34، ص 127- 128
یک کلیک:
حیف شد تازه می خواستم دعوتتان کنم منزل ولی میگویند عمو نصرالله قول داده که به زودی برای شهر صهیونیستنشین من هم زالزالک پرت کند. آپم
بسم الله الرحمن الرحیم سلام با حسرتي از ته دل ميگم؛كاش منم اهل قم بودم؛ كاش تويه يه خانواده ي شيعه ي واقعي به دنيا ميومدم؛ كاش من اهل همون كوچه هاي تو در توي شيخ نشين بودم؛آب شور قم رو ميخوردم ولي شوري اخلاق همشهريامو نميچشيدم؛كاش منم آدم بودم؛كاش قم به دنيا اومده بودم؛كاش وقتي از نامحرم حرف ميزدم همه راهنمائيم ميكردن نه مسخره و كاش ....................و خوش به حال و خوش به سعادت و چي بگم دلم آتيش گرفته
پس کو اون سپاهی که به ياری فلسطين ميشتابن؟؟؟و اسرائيليارو مثل گوسفند سر ميبرن تا اينکه يک يهودی هم در فلسطين باقی نميونه ظهور خيلی نزديکه و من ميترسم
هوالحکیم سلام وبلاگ خوبی دارید. اگر مایل بودید تبادل لینک کنیم. یا علی
سلام .... دو رگه به روز شد : ای دوست بیا از همه عالم بگریزیم فریاد بلند است ز هم رنگ شدن ها
سلام وبلگتون و مطالبش خیلی زیباست.سعی می کنم در اسرع وقت بیام و همه مطالبتون رو بخونم.چون که مطالب وبلاگتون خیلی به دلم نشسته... با آرزوی موفقیت و سربلندی برای شما...رامین از دانمارک
وبلاگ با حالي داري خوشحال مي شم به منم سر بزني تبادل لينک هم مي کنم با تشکر www.40roz.mihanblog.com
سلام . عید مبعث مبارک . امیدوارم تا مبعث آینده خوب و موفق باشید . امیدوارم مبعث ظهور آقامون هم برسه . باز هم به رسم عشق از شما دعوت می کنم از وبلاگ بنده بازدید کنید و با نظراتتون برای من راهگشا باشید . min-o-man.blogfa.com یا مهدی .....
سلام. متنتو خوندم. يه سوال: اوني كه روحش كوچيكه، هيچوقت روحش بزرگ نميشه؟ يعني اگه يكي روحش كوچيك بود قابل اصلاح نيست؟ طلبهي كجايي مجيد آقا؟ يادش بخيررر. دوران طلبگي. صف غذاش، حجرههامون، مدرساش، صرف مير، سيوطي، صمدي، هدايه، مغني... يادش بخير..
سلام شمارالينک کردم شماهم اگرصلاح دانستی لينک کنيد